U bevindt zich hier:

Corona virus en jezelf gezond houden

Oefening

Staande Chi Kung (1)

Staande Chi Kung (2)

Volledige gezondheid

Beschreven medische waarde van Tai Chi

Gedocumenteerde medische voordelen van Tai Chi

De Golden Flower gemeenschap

Energie - De echte leraar

Arm Cirkel Oefeningen

Po Chi oefeningen

De Tien Punten van Yang Cheng Fu

Yi leidt de Qi, Qi leidt de Li

De Wapenwet en Zwaarden

Kleine Cirkel Ademhaling

Energie Circulatie Oefeningen

Is Tai Chi Chuan the same as Taijiquan?

De Dui-fang

Boekenlijst

Uitgaven van Golden Flower Leden

Downloads

TQT Interview met Job Koesoemobroto

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

Beginners klas transcript

Het is goed om de vorm soms een beetje sneller te oefenen dan normaal, en niet te gefocust en niet te correct te willen zijn. Besteed dan bijvoorbeeld eens wat meer aandacht aan de flow (de voortvloeiende doorgaande energie beweging). Je loopt dan heel ontspannen door de vorm heen. Als je de vorm op die manier doet, zal je dat een rustig en swingend gevoel kunnen geven, dat weer goed is voor de energie. Ik heb deze vorm speciaal voor dat doel ontworpen. Het gaat ononderbroken en voortdurend door.

Je lichaam heeft een uiteenlopende bereik van energieën. Je kan oefenen in het vertragen van de vorm, en later weer sneller gaan en een meer explosievere energie oefenen. Soms kan je ook een krachtige, gerichte, explosieve energie (niet gewelddadig) nodig hebben. Maar wat je eerst nodig hebt is ontspanning, zachtheid, en dat alles langzaam en gemakkelijk gaat.

Op geen enkele manier kan je het proces omzeilen van; het moeten oefenen. Dat is het leuke hiervan. Op de een of andere manier nemen we het idee over dat het oefenen het vervelendste deel is. Geleidelijk aan leren we dat het plezierig is om Tai Chi te oefenen. Wanneer iedereen bekend is met de diverse bewegingen van de vorm, gaan we verder met de verfijningen. Het is beter om de vorm langzaam te leren, zodat je ontspannen kan blijven, en in het begin de juiste energie kan vinden. Later wordt het heel technisch. Deze studie kan je later oppakken. Het perfectioneren van de vorm zal ongeveer 10 tot 12 jaar duren.

De meeste mensen kunnen het eerste deel in 6 maanden leren. Wat we allereerst nodig hebben is de energie en de basis kennis. De snellere studenten zullen zo nu en dan wat frustratie voelen, maar je moet gewoon oefenen wat je weet, net zo lang dat je het echt goed kan. We willen af van de oude gewoonte om altijd maar weer maar meer en meer te willen leren.