U bevindt zich hier:

Filosofie van de school

Wat is Tai Chi?

Meer over Tai Chi

Historie van Tai Chi Chuan

Meester San Gee Tam

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

Tai Chi is een vorm van meditatie en zelf-integratie door middel van langzame, ontspannen en bewuste bewegingen. Je oefent het vermogen om jezelf in interne harmonie en balans te brengen. Door Tai Chi bewegingen wordt je lichaam zacht en grondig geoefend, worden je emoties gekalmeerd en wordt je geest (mind) terug gebracht in een vreedzame staat van heelheid.

Tai Chi heeft dezelfde voordelen als meditatie, met de positieve effecten van lichaamsoefening als toegevoegde waarde. Met Tai Chi concentreer je je lichaam met je geest. Om resultaten te verkrijgen gebruik je gevoel en verstand in plaats van wilskracht en uitputtende inspanning.

Verdere positieve gevolgen zijn:

De principes van Tai Chi bewegingen zijn over een periode van duizenden jaren ontwikkeld, geoefend en getest en hebben bewezen van groot nut te zijn. De basisprincipes zijn:

Tai Chi beoefening is plezierig. Ontspannen in langzame ritmische bewegingen zorgt voor een aangename en verfrissende onderbreking van de dagelijkse beslommeringen en uitdagingen.
Tai Chi wakkert het gevoel aan van plezier en genot in simpele activiteiten. Het beoefenen van Tai Chi laat je je innerlijke discipline verfijnen en geeft kracht aan jouw productiviteit.
Voldoening komt uit het erkennen van de waarde van hetgeen je hebt bereikt. Na verloop van tijd, met regelmatige oefening, zul je jezelf tot meer in staat achten dan je je ooit had kunnen voorstellen.


Laat de gevolgen van stress wegsmelten in de gracieuze stroom van beweging.


Wanneer je Tai Chi beoefent, oefen je:

Je wordt wat je oefent!