U bevindt zich hier:

Filosofie van de school

Wat is Tai Chi?

Meer over Tai Chi

Historie van Tai Chi Chuan

Meester San Gee Tam

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

Meester San Gee Tam


De Golden Flower Tai Chi™ Association is in 1985 opgericht door Master San Gee Tam, James Holland. Hij was toen Chief Instructor at Large van de International Tai Chi Chuan Association van Master Chu King Hung, officieel gecertificeerd vertegenwoordiger van de Yang Familie. Master San Gee Tam was tegelijkertijd Chief Instructor van de Golden Flower Tai Chi™ Association in Belgie, hij realiseerde de ITCCA in Brussel en maakte Tai Chi populair in België.

Zijn integrale “Golden Flower” methode, waaronder Tai Chi en zelf-ontwikkeling, is een unieke manier, die veelomvattend is voor Westerlingen, en toegankelijk is voor iedereen met een open mind. Zijn hoogste prioriteit is het opleiden en het doorlopend trainen van Golden Flower Instructeurs. Het is zijn doel om de unieke voordelen van het Golden Flower lesmateriaal voor iedereen toegankelijk te maken. Het leren van Tai Chi is een persoonlijke ontwikkelingsproces, zowel voor instructeurs als voor de studenten.
Ook heeft Master San Gee Tam intensief getraind met Master Dong Zeng Chen, 3e generatie Yang Stijl Master, kleinzoon van de bekende Tung Ying Jie.

In 1982 werden door Master San Gee Tam de eerste klassen gestart in Engeland en Europa. Dit eerdere werk omsloot zowel het leren van Tai Chi als het persoonlijk ontwikkelingswerk, en wordt nu ook wel Creative Interactions genoemd. De gedachte hierachter was dat een Tai Chi leraar meer zou moeten weten en zijn, dan alleen maar een leraar die les geeft in bewegen. Werkelijke interne ontwikkeling grijpt veel dieper in op alle niveaus, en dat proces kan alleen aangeboden worden door ervaren personen. Binnen een paar jaar zijn een aantal mensen les gaan geven en creëerden zo hun eigen “familie”. Aansluitend hierop ontwikkelde Master San Gee Tam aanvullende, uitgebreidere trainingen voor de leraren. Vandaag de dag zijn er een aanzienlijk aantal instructeurs in Europa, Amerika en Rusland. De basis van deze bijzondere internationale organisatie wordt gevormd door een geweldige groep mensen, die toegewijd zijn aan het lesgeven in, en communiceren over welzijn. Zo ontstaan er in elk land Golden Flower klassen, en werken mensen samen met een Chief Instructor en een Nationale Coordinator. Master San Gee Tam houdt zich bezig met de verfijning van de organisatie en het maken van nieuwe educatieve en communicatieve media.