U bevindt zich hier:

Een levende leer

Golden Flower Tai Chi™

Tai Chi Training

Tai Chi Vormen

Opwarmoefeningen

Interactieve Oefeningen

Chi Source - De Bron van Energie

Meditatie

Energiecultivatie

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

De Golden Flower stijl is een Tai Chi systeem, dat is ontwikkeld door Meester San Gee Tam, de Meester van onze associatie. Het is ontworpen als een geïntegreerd geheel van alle basisprincipes, die mensen in hun dagelijkse leven kunnen toepassen. Het is makkelijk te leren op het basisniveau, maar heeft voldoende diepgang om een jarenlange studie te waarborgen voor een ieder.
 
Waarom is het ontwikkeld?
Na vele jaren van studie en lesgeven van Tai Chi, tezamen met meesters van topniveau, zag Meester San Gee Tam de noodzaak voor een eenvoudiger vertrekpunt. Hij realiseerde zich dat de traditionele methoden gepast waren in de periode waarin deze zijn ontwikkeld en voor de cultuur waaruit zij voortkwamen, maar dat deze niet makkelijk aan de behoeften van de moderne westerling voldoen. Met zijn achtergrond - hij heeft met duizenden mensen gewerkt zowel in individuele sessies als in groepen - zag hij dat er mogelijk een betere manier was, die aan de moderne mens rechtstreeks een bijdrage kan leveren. De oude methode zou nog steeds behouden blijven, maar alleen voor die zeldzame individuen die bereid zijn hun leven te wijden aan de ontwikkeling en studie van één ding. Deze training is behouden als het hoogste niveau van onderwijs binnen de school; de Small Circle, Internal Power Method. Voor de anderen onder ons creërde hij de Golden Flower stijl! Deze stijl is toegankelijk en makkelijk te leren, maar gaat diep genoeg om de meeste mensen van dienst te zijn. Als je kunt lopen, kun je ook de Golden Flower vorm doen!
 
De Golden Flower stijl betreft een geïntegreerde serie oefeningen, die zijn ontworpen om de leerling het meeste profijt te bieden in de minste hoeveelheid tijd. De gedachte is om door effectieve en efficiënte hulpmiddelen beschikbaar te maken zoveel mogelijk mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren en welzijn in hun leven te realiseren. Deze hulpmiddelen zijn gebaseerd op de wijsheid van de ouden en daarom zeer diep geworteld. Het is Meester San Gee Tam's deskundigheid deze vergeten en vaak onjuist begrepen kennis publiek te maken en in begrijpelijke termen aanschouwelijk te maken en uit te leggen. Net als de chefkok die een gezonde maaltijd voorbereid, die goed smaakt, weet Meester San Gee Tam met Tai Chi een lekkere gezonde maaltijd te bereiden!
 
Wat is er voor nodig?
Het Golden Flower systeem vergt een variatie van oefeningen. Deze oefeningen kunnen globaal worden ingedeeld in: losmaak-oefeningen, Tai Chi vormen en energiecultivatie-oefeingen. Merk op, echter, dat elke oefening niet zonder aspecten uit de andere categorieën kan: Tai Chi is immers een geïntegreerde kunst. Ook hebben deze oefeningen een diepgang die slechts duidelijk wordt, nadat men de basis ervan eigen heeft gemaakt en begrepen.
 
De basisoefeningen kunnen in ongeveer 6 maanden worden geleerd. Echter, het volledig meester worden van wat dan ook in Tai Chi kost jaren van toegewijde training en oefening. Die oefening is de beloning en je zult bijna onmiddellijk resultaten zien wanneer je de mogelijkheden benut en daarvoor openstaat.