U bevindt zich hier:

Een levende leer

Golden Flower Tai Chi™

Tai Chi Training

Tai Chi Vormen

Opwarmoefeningen

Interactieve Oefeningen

Chi Source - De Bron van Energie

Meditatie

Energiecultivatie

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

Welke stijl je ook leert, er zijn vele verschillende trainingsniveaus die je moet leren en je eigen moet maken. Je zult ondervinden dat je vele vele jaren kunt doorleren en dat je je steeds dieper zult bewegen in de realiteit en uiteindelijk de belichaming van de principes.

Elke training in Tai Chi vereist, maar is niet beperkt tot het volgende:

Opwarmoefeningen

Wij hebben een grote hoeveelheid opwarmingsoefeningen, variërend van meer externe energieke losmaak-oefeningen tot hoog gecultiveerde, subtiele energiesturende oefeningen die helpen om dieper naar binnen te reiken. Deze kunnen er uitzien als aerobics of als meditatie, maar in feite zijn zij alle zeer specifiek ontworpen als energieontwikkelingsoefeningen, die op vele niveaus hun werk doen. Wanneer je studeert en oefent, zul je geleidelijk meer open staan en begrip krijgen voor de subtielere aspecten van elke oefening.

Staande Chi Kung (fundamentele oefening)

Staande Chi Kung is een zeer oude oefeningswijze en de geheime basis van alle martiale kracht. De oefening betreft het staan in bepaalde houdingen, die zijn ontworpen om de natuurlijke energiestroom van het lichaam op een natuurlijke en progressieve wijze te harmoniseren en te cultiveren. De voordelen hiervan zijn net als die van meditatie én nog meer. Als je je maar met één oefening wilt bezighouden, dan zou het deze moeten zijn.

Tai Chi Vormen

Een "Vorm" is een serie bewegingen, ontworpen om de Tai Chi principes te kunnen oefenen. Bij Tai Chi is dit waaraan de meeste mensen denken, hoewel het in werkelijkheid om veel meer dan om eenvoudige vormoefeningen gaat. Verschillende vormen trainen en ontwikkelen verschillende aspecten van je lichaam en je energie en zijn daarom gepast voor verschillende niveaus van vaardigheid en ontwikkeling.
Tai Chi training kan niet gehaast worden. Hoewel je misschien een vorm vrij snel (zeg in een jaar) kunt leren, zal het vele jaren kosten om werkelijk de interne, niet zichtbare vaardigheid binnen enige vorm te ontwikkelen.
De Small Circle, Internal Power vorm bevat de meest verfijnde technologie en het kost 10 tot 20 jaar om de basis ervan onder de knie te krijgen. Totdat je het weet, kunt je je het precieze interne detailniveau van deze vorm, waarvan veel tot recente generaties een streng bewaakt familiegeheim is geweest, niet voorstellen.

Pushing Hands

Pushing hands is een partneroefening waardoor je kunt leren te luisteren naar en te reageren op een anders energie. Deze vaardigheid kan worden gebruikt voor vechten of voor genezen, omdat de nadruk op het behouden van je fundament en integriteit meer dan op "het kunnen duwen" ligt. Daarom wordt het ook wel "joining hands" genoemd.