U bevindt zich hier:

Een levende leer

Golden Flower Tai Chi™

Tai Chi Training

Tai Chi Vormen

Opwarmoefeningen

Interactieve Oefeningen

Chi Source - De Bron van Energie

Meditatie

Energiecultivatie

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

Tai Chi stijlen

De kern van de leer bestaat uit drie onderscheiden Tai Chi systemen; het Golden Flower systeem, het Traditionele Lange vorm systeem, en het Small Circle, Internal Power systeem. Alle komen zij van de Yang familie Tai Chi. Elk is een geïntegreerd systeem van trainings- en ontwikkelingstechnieken, inclusief een specifieke variëteit aan oefeningen die alle tezamen en over vele jaren moeten worden geoefend om de voordelen ervan volledig te kunnen realiseren.

Golden Flower vorm

Tai Chi Klas Den Haag

De Golden Flower vorm is de basisvorm van de Golden Flower Associatie en de basisleer van onze school. Het is een korte vorm, wat betekent dat het ongeveer 10 tot 15 minuten duurt om deze op normale snelheid te voltooien. Deze vorm is ontleend aan de Yang-stijl en heeft een soortgelijke volgorde als die van de populaire Cheng Man Ching vorm.
Het Golden Flower systeem is door Meester San Gee Tam ontwikkeld teneinde de meest waardevolle essentie van de andere vormen te bevatten, in een gemakkelijk toegankelijk pakket dat meer geschikt is als beginpunt voor de moderne westerling. In de meer gevorderde niveaus (zoals die aan de instructeurs worden onderwezen) zijn een aantal van de diepere, interne technologieën van het Small Circle systeem geïntegreerd, zodat de beoefenaar "echte" (dat wil zeggen: interne) Tai Chi kan ontwikkelen.
De Golden Flower vorm is gemakkelijk te leren en, naarmate de studenten vordering maken, hebben we meer details en technieken nodig die je kunnen helpen om de bewegingen te begrijpen. Deze kunnen, voor zover gewenst, uiteindelijk tot martiale applicaties (toepassingen) leiden. Vechten is niet waar wij ons op focussen, maar applicaties helpen om te laten zien wat de juiste houding is en bij een juist gebruik ervan kunnen zij helpen de energiecirculatie te verbeteren.
De belangrijkste doelen van deze oefeningsroutine zijn gezondheid, harmonie, evenwicht en welzijn door het integreren van Tai Chi principes.

Dong Familie Lange vorm (middelgrote cirkel)

De Traditionele Lange vorm is de vorm, zoals die wordt onderwezen door Grootmeester Dong Zeng Chen, en als zodanig een erkende Yang-familie stijl. Bij deze vorm ligt de nadruk meer traditioneel en deze is ook meer martiaal gericht dan de Golden Flower vorm.

Small Circle vorm

De Small Circle, Internal Power vorm (kleine cirkel, interne kracht vorm) is het hoogste niveau van Tai Chi dat wij kennen. Het betreft de vorm, de principes en de trainingstechnieken, zoals deze over een periode van vele jaren door Meester Chu King Hung, een geadopteerde zoon van de Yang familie, privé aan Meester San Gee Tam zijn onderwezen.

Golden Flower Fast Form

Deze Golden Flower snelle vorm heeft dezelfde volgorde als de langzame Golden Flower basisvorm. De bewegingen verlangen veel meer stappen en zijn meer martiaal gericht. Door het oefenen van deze vorm zul je een aantal gevechtstechnieken leren en leer je ook hoe snel te bewegen in geval van een aanval.
Martiale toepassingen zijn niet de enige reden om deze vorm te leren; voor een evenwichtig afgeronde ontwikkeling voldoet langzaam oefenen niet. Het doen van een snelle vorm beweegt je energie op een andere manier. Op hogere niveaus van deze vorm, kun je "Fa-Jing"-bewegingen nodig hebben. Dit zijn explosieve energieuitbarstingen, uitgestoten door de armen en benen. Dit traint je vechtvaardigheid en is ook een goede oefening voor je algemene gezondheid.

Wapenvormen

Annukka doet de Waaiervorm

In de Golden Flower school onderwijzen wij ook een verscheidenheid aan Tai Chi wapenvormen, waaronder: