U bevindt zich hier:

De Instructeurs

Den Haag

Arnhem

Apeldoorn

Amerongen/Leersum

Huissen, Bemmel, Westervoort

Doornenburg

Utrecht

Introductielessen

Aanmelden Introductieles

Inschrijfformulier

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

Een gezond, lang en gelukkig leven.

Willen we dat niet allemaal?

Je bent van harte uitgenodigd op de introductieles van de Golden Flower Tai Chi School om voor jezelf te ontdekken hoe je dit zou kunnen bereiken.

Tai Chi, van oorsprong een vechtkunst, stelt je in staat je gezondheid op een hoger niveau te ­brengen, zowel lichamelijk, mentaal als spiritueel.
Door het beoefenen van Tai Chi verbetert je houding, je vergroot je concentratie- en coördinatievermogen, je blijft soepel en flexibel en je verhoogt je weerstand tegen kwaaltjes en stress.

In de Golden Flower Tai Chi School zul je met veel plezier en met beide voeten op de grond ervaren hoe je jezelf en je kwaliteit van leven kunt “verdedigen”.

De Internationale School

De Golden Flower Tai Chi Scholen in Nederland maken deel uit van de Golden Flower Tai Chi Association International. Er zijn verschillende scholen in Europa (Nederland, België en Engeland), Siberië (Omsk) en Amerika.
De school is opgericht door meester San Gee Tam Holland. Vanuit zijn decennia lange ervaring met traditionele Tai Chi stijlen, heeft hij het Golden Flower systeem ontwikkeld dat voor de Westerse mens toegankelijker is dan de traditionele vormen. De Golden Flower Vorm is in korte tijd te leren en heeft de waardevolle essentie van de authentieke Tai Chi leer behouden. De lessen hebben altijd een balans tussen plezier (happy chi) en serieus hard werken.

Nationaal

In Nederland geven verschillende gecertificeerde en gelicenceerde instructeurs wekelijkse lessen in onder andere Den Haag, Apeldoorn, Amerongen en Arnhem. Ook worden met regelmaat workshops gehouden met verschillende onderwerpen als pushing hands, zwaardvorm, chi kung en verdedigings­toepassingen.
Hoewel er natuurlijk persoonlijke verschillen zijn tussen de instructeurs, heeft elke Golden Flower klas een duidelijk herkenbare opzet.

De basis van de lessen bestaat uit:

(Kleding)adviezen

Doe wat voor je werkt! Dat is het belangrijkste advies.
Draag makkelijke kleding. Een jasje is aan te bevelen , als je het warm krijgt, kun je die uit doen.
Lichte binnenschoenen zijn aan te raden (géén buitenschoenen), sommige mensen lopen op sokken of zelfs op blote voeten.
Neem een flesje water mee.
Kom op tijd, dat wil zeggen 10 minuten voor de les aanwezig zijn om de tijd te nemen voor om te kleden en even te landen.

Introductielessen

De data van de introductielessen staan hier rechts op de pagina vermeld.
Voor meer informatie neem dan contact op met de desbetreffende school.

Je kunt je ook aanmelden via het formulier 'Aanmelden Introductieles'.

Intro gemist?

Mocht je geen mogelijkheid hebben om bij een introductieles te zijn of heb je er net één gemist, neem dan contact op met de instructeur in jouw regio.