U bevindt zich hier:

European Instructors Training 2019

Tai Chi Zwaard

Tai Chi Applicaties

Xing-Yi Quan (Hsing I Chuan)

Lange Speer

Open Training / Workshop

Pa Kua en Hsing I

Ontspanning en Stress-preventie

Chi Source Cursus

Tai Chi Variaties

Golden Flower Fast Form

Pushing Hands

De 10 Punten van Yang

Martial Arts Training

Inschrijven Workshops

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

Er is meer dan de Tai Chi vorm alleen

Wanneer je een interne vechtkunst als Tai Chi beoefend, kom je op een gegeven moment tot de ontdekking dat er meer is dan de ‘Lege Hand’ vorm. Er zijn verschillende Tai Chi stijlen, wapenvormen en andere interne vechtkunsten die niet alleen anders uitgevoerd worden, maar ook een andere kwaliteit en energie genereren.
Het beoefenen van deze verschillende disciplines geeft je vanuit vele invalshoeken inzichten in de diepgaande principes van de interne vechtkunsten. Ook al beoefen je hoofdzakelijk één vorm of stijl, door andere vormen te bestuderen leer je je eigen stijl op een niveau te verdiepen die anders niet te behalen valt.

De Speervorm

De vorm die je in deze workshop leert heeft maar 21 bewegingen. Je kunt de basis daarom in korte tijd dag leren.
Met de Tai Chi solo-vorm worden je benen flink getraind. In de handen en armen ontwikkel je gevoeligheid en coördinatie. Met de Speervorm worden je armen ook op kracht en accuratesse getraind.
Ook leer je om de bewegingen sterk vanuit de Dan Tien uit te voeren. Intentie, bewustzijn en precisie zijn kwaliteiten die je moet toepassen met de Speervorm. Immers, je hebt een bereik met een diameter van maar liefst 6 meter!
In deze workshop leer je een set opwarmoefeningen voor de Speervorm en de korte Yang Speervorm. Enkel deze oefeningen al geven een diep inzicht in het bewegen vanuit het Centrum (Dan Tien) en een basis om de Fa Jing (verder) te ontwikkelen.
Hetgeen je leert in de Speervorm, zal een groot verschil maken in de beoefening van de lege hand vorm.

Onderwerpen, onder andere:

Net zoals in alle wapenvormen is het van groot belang om bewust te zijn van de omgang met wapens. Voorzichtig zijn met jezelf en anderen is een vereiste. Ook wordt je geacht minimaal een basisinzicht in de Tai Chi principes en een redelijke conditie te hebben wanneer je met de Speer Training begint.

Onafhankelijk van Stijl

Omdat deze workshop gaat over de universele Tai Chi principes, is het niet afhankelijk van Tai Chi stijl of variatie.
Zelfs beoefenaars van andere vechtkunsten kunnen veel leren van deze workshop.

Meer info:

Download de brochure Speer Training [131 KB]