U bevindt zich hier:

European Instructors Training 2019

Tai Chi Zwaard

Tai Chi Applicaties

Xing-Yi Quan (Hsing I Chuan)

Lange Speer

Open Training / Workshop

Pa Kua en Hsing I

Ontspanning en Stress-preventie

Chi Source Cursus

Tai Chi Variaties

Golden Flower Fast Form

Pushing Hands

De 10 Punten van Yang

Martial Arts Training

Inschrijven Workshops

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

De 3 Interne Vechtkunsten

Naast de honderden (misschien zelfs over de duizend) verschillende externe vechtkunsten, worden tegenwoordig slechts 3 interne vechtkunsten algemeen beoefend. Dit zijn Tai Chi Chuan (Taijiquan), Pa-Kua Chang (Bagua Chang) en Hsing-I Chuan (Xing-Yi Quan). Omdat ze elkaar uitstekend aanvullen, krijg je met een studie van alle drie een diep inzicht van alle interne vechtkunsten.

Hsing-I Chuan (Xing Yi Quan)

Van de drie bekendste Interne vechtkunsten (Tai Chi Chuan, Pa Kua Chang en Hsing I Chuan) lijkt Hsing-I Chuan het meest eenvoudig, echter schijn bedriegt. De bewegingen zijn explosief en lijken net zo rechtlijnig als externe vechtkunsten.

De principes zijn wel degelijk energetisch en veel principes komen overeen met de andere interne vechtkunsten. Het voetenwerk en de toepassingen geven een diep inzicht in verschillende vechttoepassing van alle drie de internevechtkunsten.

De basis van Hsing I Chuan is de theorie van de 5 Elementen of Fasen (Metaal, Water, Hout, Vuur en Aarde). Door de eenvoud van de bewegingen zijn ze snel aan te leren. Echter de principes en verfijningen van Hsing I zijn diepgaand en niet makkelijk te doorgronden. Als vervolg op de Basis Set kunnen ook de 12 Dieren Set, de Linkage Set, De Chain Set en Hsing-I Speer en Staf geleerd worden.

In deze workshop leer je niet alleen de basis van de Hsing I 5 Elementen Set, maar ook de 5 Elementen kunt samensmeden in de Linkage Form

Opmerking: Hsing-I wordt in de moderne spelling (Pinyin) geschreven als Xing Yi.

Programma

In deze workshop werken we onder andere aan:
• Hsing I Nei Kung (Xing-Yi Neigong)
• „I“ - de kracht van intentie
• De San-Ti positie
• Voetenwerk in Hsing-I
• Hsing-I 5 Elementen

Onafhankelijk van Tai Chi stijl

Deze workshop zijn ook open voor ‘nieuwe’ mensen die kennis willen maken met Hsing I.
Wanneer je nog geen ervaring hebt met Hsing I, geven de workshops een duidelijk inzicht in deze interne vechtkunst. Het is erg energiek en gefocust, anders dan men in Tai Chi gewend is.
Omdat vele principes in Hsing I overlappen met die van verschillende Tai Chi stijlen en andere vechtkunsten, geeft het een verdieping in jouw discipline.
Wanneer je al ervaring hebt, ga je die meer en meer verdiepen.

Download de flyer of folder

Download de flyer, klik op: Flyer [299 KB]
Download de folder, klik op: Folder [151 KB]

Jouw leraar

Jouw leraar: Job Koesoemobroto
Leerling van master San Gee Tam. Yang family lineage: Yang Shou Chung - Chu King Hung en Dong Zeng Chen
Al vanaf 1989 geeft Job Koesoemobroto les in de Chinese vechtkunsten en verschillende gerelateerde Taoïstische disciplines, waaronder Tai Chi Chuan, Pakua, Hsing I, vele wapenstijlen, meditatie, cultivatie en energiewerk. Zelf bestudeert hij 30 jaar Tai Chi en onderzoekt hij vele Westerse en Oosterse methodes en technieken voor persoonlijke ontwikkeling.
Job is een senior instructeur in de International Golden Flower Tai Chi Association. Hij heeft vele instructeurs begeleid en opgeleid in Nederland, België en Engeland.
Het is altijd een plezier om met Job te werken. Zijn levendige energie en wakkere geest, in combinatie met zijn warme en oprechte interesse in de medemens, staan garant voor een waardevolle leerervaring die voor lange tijd bijblijft.