U bevindt zich hier:

Tai Chi Event met Annukka

Martiale Toepassingen

Lange Speer

Open Training / Workshop

Hsing I Chuan

Pa Kua en Hsing I

Creatie Workshop - Samen het nieuwe jaar in!

Ontspanning en Stress-preventie

De Zwaardvorm

Chi Source Cursus

Tai Chi Variaties

Golden Flower Fast Form

Pushing Hands

De 10 Punten van Yang

Martial Arts Training

Inschrijven Workshops

Algemeen:

Startpagina

Contact

Links

Copyright

Privacyverklaring

Disclaimer

Site-overzicht

Er is meer dan de Tai Chi vorm alleen

Wanneer je een interne vechtkunst als Tai Chi beoefend, kom je op een gegeven moment tot de ontdekking dat er meer is dan de ‘Lege Hand’ vorm. Er zijn verschillende Tai Chi stijlen, wapenvormen en andere interne vechtkunsten die niet alleen anders uitgevoerd worden, maar ook een andere kwaliteit en energie genereren.
Het beoefenen van deze verschillende disciplines geeft je vanuit vele invalshoeken inzichten in de diepgaande principes van de interne vechtkunsten. Ook al beoefen je hoofdzakelijk één vorm of stijl, door andere vormen te bestuderen leer je je eigen stijl op een niveau te verdiepen die anders niet te behalen valt.

De Zwaardvorm

Job doet Zwaardvorm

Traditioneel zijn wapenvormen, zoals met het zwaard, deel van de authentieke Tai Chi training. Zij helpen de Tai Chi student om de Tai Chi principes verder te verfijnen en om het eigen energieveld en de gevoeligheid tot voorbij het eigen lichaam uit te breiden.
Er zijn verschillende vormen, met zowel het rechte zwaard als het breedzwaard.
Het filosofische uitgangspunt bij het beoefenen van de zwaardvorm is het idee dat je met je zwaard je eigen negativiteit doorsnijdt. Je maakt als het ware een weg door je negatieve emoties en gedachten om zo het pad naar verlichting vrij te maken.
Met het zwaard train je ook je intentie-kracht, de “Yi”, de energie van focus. Meer als met de “Lege Hand” vorm, gebruik je je mind om je energie te bundelen en krachtig te richten.
Om deze focus te versterken, is het belangrijk dat een goed inzicht hebt van de vechttoepassingen.

Het Programma

In de workshops leer je de zwaardopwarmoefeningen en de korte Tai Chi Yang-stijl vorm met het rechte zwaard. Hoewel deze vorm vrij eenvoudig is aan te leren, kan je in deze vorm vele applicaties beoefenen.
Je kunt deze vorm uitstekend als een vechtvorm uitvoeren met langzame en snelle (Fa Jing) bewegingen.
Wanneer je een andere zwaardvorm beoefend, is het geod mogelijk om aan deze workshops deel te nemen. Je krijg je uitleg en verfijningen in jouw vorm over de de functionaliteit en effectiviteit van de bewegingen.
De ochtend heeft de nadruk op de zwaardvorm zelf. Bij de bewegingen en houdingen krijg je inzichten van de (mogelijke) toepassingen.
In de middag ga je vooral leren hoe je de vorm daadwerkelijk toepast.

Onderwerpen, onder andere:

Meer info:

Download de brochure Zwaardvorm [103 KB]